Nieuws uit de klas!

Kerstmis
Wat hebben we vandaag gezellig samen heerlijk genoten van een prachtig kerstontbijt! Alle creatieve en betrokken ouders ontzettend bedankt voor de mooie hapjes! Er is de afgelopen weken hard gewerkt rondom het thema kerst. De kinderen hebben bijna 50 mooie sneeuwpopdeurstoppers gemaakt die tijdens de kerstmarkt allemaal verkocht werden! Namens de juffen van groep 1-2b wensen wij iedereen een hele gezellige kerst en een fijne jaarwisseling! 
 
 
   

 
 
Kerststalletjes verven, een kaarsenwinkel in de huis-hoek en kerstbomen bouwen in de bouw-hoek.
 

'Sinterklaas'.


Thema ''Herfst'.
Een aantal foto's om u mee te laten genieten van de afgelopen weken met prachtige herfstkleuren. Hier hebben we dan ook mooie mandala's van gemaakt op cirkels en kunstwerken in lijstjes. We hebben als kaboutertjes een herfstwandeling gemaakt in het bos, met herfstblaadjes gegymd, stippen van paddenstoelen geteld en gemaakt van klei, herfstspinnen gemaakt van kapla, nootjes verkocht in onze huishoek, holletjes gebouwd voor de dieren uit het bos die een winterslaap gaan houden en nog veel meer!Thema 'Gruwelijk eng!'
Het thema van de Kinderboekenweek was dit jaar 'Gruwelijk eng!'. Daarom hebben wij gegriezeld over het verhaal van de Gruffulo en andere dieren uit het verhaal zoals de uil, de vos, het muisje en de slang. Als afsluiting kwam vandaag zelfs de echte burgemeester een griezelig verhaal voorlezen aan alle kleutergroepen. Nu lekker uitrusten en genieten van een welverdiende herfstvakantie! Na deze vakantie werken wij nog steeds over de letter 'G' van Griezelen en Gruffalo. Daarom mogen er dan ook nog spulletjes meegenomen worden waar deze letter in voorkomt.

Thema 'Muziek'!
De afgelopen weken hebben we gewerkt in alle kleutergroepen rond het thema muziek. We hebben samen in een optocht muziek gemaakt, er zijn muzikale ouders op bezoek geweest, we hebben muziekinstrumenten gemaakt, we hebben voor elkaar opgetreden en nog veel meer leuke dingen gedaan rondom dit thema. Eerste weken op school!
De eerste schoolweken is er al veel fijn gespeeld en hebben we al een heleboel geleerd. We hebben een gezellige start gemaakt met ons leuke groepje! Hopelijk kunt u via deze foto's alvast een beetje meegenieten.