Nieuws uit groep 1-2d

Thema Sinterklaas

Pakjesavond is alweer geweest en Sinterklaas is weer terug naar Spanje. Gelukkig hebben we nog de leuke foto's van dit thema! Wat een gezellige, drukke tijd:). Kijk maar eens wat we allemaal gedaan hebben:

 
Strooiochtend: even samen met de pieten dansen en Mees was deze dag jarig!!
 
 
 

Thema Sinterklaas is nog maar net begonnen. Maar deze mooie stoomboot wilde we graag vast met jullie delen: (later in het thema volgen nog meer foto's).
We vinden het super leuk om hier in de spelen!

  Thema Herfst
De afgelopen weken zijn we in de klas druk bezig geweest met thema herfst. We hebben verschillende leuke dingen gedaan, zoals: een herfstwandeling (met een echte kabouter), allemaal werkjes in de klas (herfstvruchtjes herkennen door te voelen, van kapla of de magnetics een spinnenweb maken of een herfstboom, de juiste hoeveelheid stekeltjes aan het egeltje zetten, een herfstdiertje kleien van echte klei, de juiste hoeveelheid herfstvruchtjes in het bakje leggen bij de rekenmuur, enz.) en we hebben een super leuk optreden gegeven over de regendans. Kijk maar naar deze foto's hieronder!

  
 
  
 
 
  
Spelletjesochtend
Op woensdag 27 september hadden we weer de eerste spelletjesochtend van dit schooljaar. En wat vinden wij het fijn dat er elke keer zoveel mama's willen komen helpen. Kijk maar eens hoe leuk wij dat vinden:


 
 
 
 


________________________________________________________

Thema Muziek
We zijn dit schooljaar gestart met het eerste thema: Muziek. We hebben al kennis gemaakt met verschillende instrumenten. Ook hebben we in de klas een eigen orkest met publiek erbij gemaakt. We vonden het ook leuk om net als in het prentenboek een muziekoptocht te lopen voor de andere kleuterklassen. In de klas maken we de werkjes nu ook in dit thema zoals: sambaballenmemorie, muziekinstrument kleien, woordjes stempelen en knutselen.  
Kijk maar naar onze leuke foto's:


 
 


________________________________________________________

PowerPoint informatieavond 12 september 2017
Mocht u helaas niet kunnen komen naar de informatieavond, is hierbij nog de PowerPointpresentatie.
De deur staat altijd open voor vragen!